Vann i øret og øresus etter dykking

Spørsmål

Hei

Jeg er i ferd med å ta Padi Open Water. Men etter bassengdykkene er jeg plaget i venstre øre. Har følelsen av at det er vann der plus at det suser veldig. Har også nedsatt hørsel på det øret. Slik har det vært siden onsdag kveld. Har prøvd å utligne flere ganger uten at det hjelper noe som helst.

Og i morgen skal vi igjen ut i havet. Bør jeg vente med de dykkene til øret er helt i orden?

Håper du kan hjelpe meg og om det er noen tiltak jeg kan gjøre.

På forhånd takk for hjelpen.

Mvh

Morten Larsen

Mann, 32 år

Svar

Hei,
Å ha dottfølelse og følelse av vann i øret etter å ha dykket er forholdsvis vanlig og ikke noe alarmerende symptom. Men når du i tillegg har øresus og nedsatt hørsel så skal du IKKE dykke noe mer før årsaken er avklart. Det virker som du har gjort det riktige - nemlig å være flink å utligne - det er viktig for å få luft i mellomøret.

Du har neppe vann i øret etter bassengdykkene nå, derimot får man en slik vannfølelse hvis det er undertrykk i mellomøret. Det at du ikke får utlignet styrker den mistanken. Vanlig behandling for dette er nesespray og utligning mange ganger om dagen. Kjøp noe nesespray på apotek og følg rådet mitt om å prøve å utligne hyppig.

Hvis øresusen og følelsen av nedsatt hørsel varer fram til mandag så bør du bestille time hos fastlegen. Han/hun vil undersøke ørene (se inn i dem) og vil se om det er tegn til infeksjon eller væske i mellomøret. Fastlegen kan henvise deg til øre-nese-hals spesialist hvis ikke årsaken til plagene dine er klare.

Inntil du har blitt undersøkt av fastlegen så er altså mitt bestemte råd at du ikke dykker og at du prøver med nesespray/hyppige utligninger.

Riktig god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-