Nyoppstått kul av ukjent årsak bør legeundersøkes

Spørsmål

For et par uker siden oppdaget jeg en kul inne i albuehulen. Trodde først det var et insektstikk, men den har verken blitt mindre eller større siden. Kulen er ikke øm, og kjennes myk og litt bevegelig ut. Ca 1,5 cm i diameter. Bør jeg få den undersøkt?

Svar

Hei.

Ja, du bør få den undersøkt. En god tommelfingerregel er at alle nyoppståtte kuler som ikke forsvinner igjen av seg selv, skal legeundersøkes for å utelukke alvorlig sykdom.

Når det er sagt, så er det selvfølgelig ikke slik at jeg "tror" at dette betyr at du er syk, men det er en god regel som du skal følge.

Det kan selvfølgelig være en fettkul, en godartet lymfeknute osv, men dette skal vi ikke gjette på, men få konstatert.

Ha det bra.