Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul bak øret har vokst

Spørsmål

Min datter er multifunksjonshemmet, CDG-syndrom og 32 år. Hun har hatt en liten kul på størrelse med en ert ca. 4 - 5 cm bak øret. Kulen er hard og kan beveges . Denne har hun hatt i mange år - uforandret. Jeg har ikke kjent kulen på lenge, men i dag kjente jeg at den hadde vokst til omtrent en halv drue? Fortsatt hard og bevegelig. Vi sitter i total isolasjon ettersom hun er i risikogruppen når det gjelder Korona virus. Er dette noe jeg bør få undersøkt og samtidig risikere at hun blir smittet av Korona? Høres dette ut som noe "skummelt" eller kan en undersøkelse utsettes til verden blir litt tryggere å bevege seg i?

Kvinne 32
Svar

Hei.

Siden hun har hatt denne kulen i mange år, så er sjansen for at det skulle plutselig oppstå noe ondartet sykdom i den, særdeles liten. Det kan kanskje dreie seg om en fettkul, eller en lymfeknute. Jeg synes derfor dere kan se dette an, i disse koronatider.

Skulle den mot formodning bare fortsette å vokse, så får dere heller få henne legeundersøkt. Da vil jeg foreslå at dere avtaler hjemmebesøk av legen hennes, fremfor å oppsøke legekontoret.

Ha det bra.