Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En rød strek på armen

Spørsmål

Hei.
For ca en måned siden fikk jeg plutselig en dag svært vondt på innsiden av underarmen. Dette varte ca en uke. Den gangen var det bare smerter ved å strekke ut hånden, bøye håndleddet bak og vri litt på hånden. Kjentes ut som om noe rett under huden er superstramt og svært ømt. Det strakk seg fra innsiden av håndleddet til opp mot innsiden av albuen.
For tre dager skjedde dette igjen. Akkurat samme smertene, men nå har det dukket opp en rød strek også (se bildet). Veldig ømt og vondt å ta på og ved bevegelse av hånden. Litt hevelse i det området som er rødt. Har ikke tatt blodprøver eller gjort noe annet med hånden. Synes selv det kan ligne på tromboflebitt, men som sagt har jeg verken tatt blodprøver eller hatt venflon innlagt. Har heller ikke noen sår på hånden og jeg har ikke vært syk. Kjenner jeg blir stresset av dette, og lurer på om dere har noe formening av hva dette kan være og om jeg bør oppsøke fastlegen? Er redd for at noe er galt med en blodåre. Dette har altså skjedd to ganger på en måned nå. Håper dere har noen gode råd.
På forhånd tusen takk for svar.

Svar

Hei.

Ikke noe sikkert kan sies ut fra bildet. En må også undersøke denne røde streken ved å ta på den og kjenne om det er en blodåre, dvs om det kan være en årebetennelse / tromboflebitt.
Ut fra utseende får jeg kanskje mer mistanke om lymfangitt / "blodforgiftning", altså en infeksjon som er i ferd med å spre seg oppover.
Jeg kan på ingen måte si noe sikkert om dette uten å undersøke deg, men mener at siden muligheten er til stede for at det kan være dette, så bør du avgjort til lege idag.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-