Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bor i Thailand, foten er i ferd med å bli svart

Spørsmål

Jeg bor i Thailand,men i det siste har høyre foten begynt og bli litt svart bak tærene,hva kan det være,jeg har ingen forsikring. jeg er 65 år. Jeg også høye verdier av hvite blodceller,så det er vel blodkreft.Så hva gjør jeg,første fly til Norge

Mann 65
Svar

Hei.


Jeg synes ut fra bildene du har vedlagt, at det ser ut som om foten din er blåsvart fra og med tærne og bakover til midt på foten.  Det kan i verste fall bety svært nedsatt blodsirkulasjon, som kan bli meget farlig om du ikke får gjort noe med dette, og i verste fall teoretisk sett ende med amputasjon. Da vil jeg imidlertid presisere at jeg ikke kan fastslå at du faktisk har dårlig blodforsyning, det er kun et inntrykk ut fra bildene, og generell informasjon om hvor alvorlig det isåfall kan være. Det sier jeg igjen for at du ikke skal la være å foreta deg noe her. En lege vil raskt kunne fastslå om det er dette som er årsaken, i første omgang ved å kjenne på foten din, kjenne om der er puls, normal blodfylning i huden, fotens temperatur m.v. Jeg synes du skal få gjort dette meget raskt, dvs i løpet av få dager, og kanskje også før du eventuelt reiser hjem til norsk helsevesen.  Det å konstatere nedsatt blodsirkulasjon i foten er noe enhver lege kan gjøre, uavhengig om det er i Thailand eller Norge. 

Et alternativ er lekkasje fra venene (de overfladiske synlige årene) på foten din, slik at det blir blodutredelser under huden. Det er ikke en farlig tilstand. 

Skulle du få smerter i foten i tillegg til misfargingen, må du umiddelbart til lege.

Håper rådene kan være til nytte. Lykke til.