Blodfortynnende og tatovering

Spørsmål

Hei,
Jeg er en mann på 38 som har gått på blodfortynnende (marevan) i ca 20 år pga leiden mutasjon og at jeg har hatt et par venetromboser og lungeemboli. Jeg er derfor på livslang medisinering. Jeg har nå lyst på tattovering og mitt spørsmål går derfor på om dette er noe som sterkt frarådes. Jeg er klar over at mye blod kan medføre et dårligere tattoveringsresultat men hvilken eventuell helserisiko (utover vanlig risiko) vil jeg kunne utsettes for pga jeg går på blodfortynnende? Er det eventuelt noen forhåndsregler man kan ta?

Etter å ha sjekket på nettet så virker det som noen fraråder det og andre ikke. Jeg vil selvfølgelig ta en sjekk før en eventuell gjennomførelse av tattovering for å se hvor mye blødning det blir. Blør det mye så er det uansett ikke aktuelt å fjennomføre. Men ved andre anledninger hvor jeg har fått kutt eller sår så synes jeg ikke at det blør betydlig mer enn hva det gjorde før jeg begynte med blodfortynnende.

Hva er din anbefaling?

Svar

Hei! Det er ikke noe som trenger å være komplisert med blødning. Det er viktig at du får målt INR rett før du skal gjennomføre dette. Den bør ligge i referanseområdet og ikke høyere enn det. Hvordan tatoveringsresultatet blir vet jeg ikke med tanke på bruk av blodfortynnende, men fare for stor blødning er minimal, spesielt når INR er godt kontrollert