Blåmerker

Spørsmål

Hei. Har etter fødsel (10 mnd siden) hatt litt plager. Blant annet magesmerter, litt leddsmerter, hodepine osv. Har hatt litt vitaminmangel, fikk tilskudd og ble bedre. Hjalp på leddsmertene, er noen mnd siden jeg tok disse fast. Får også veldig lett blåmerker, ofte kan jeg ikke huske og ha slått meg. Tok mange blodprøver for 4-5 mnd siden, alle var fine. Tok nye blodprøver for et par uker siden, alt var fint med unntak av blodprosentdn som var 11,3. Har en del vondt i ryggen. Har de siste kveldene hatt vondt i føttene på kveldstid, det kribler og kjennes ut som voksesmerter. Føttene er tung. Føler meg også tung i hode. Er også blå ved anklene og leggene. Er dette noe jeg trenger å være bekymret for? Kan det være noe alvorlig. Kan legge til at jeg ikke er mye i aktivitet og ha ikke et veldig sunt kosthold

Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Blåmerkene som du ser er delvis blodårer, vener og delvis blodutredelse. Disse er sparsomt i utbredelse på et område hvor det ikke er uvanlig med blåmerker (slå borti leggen uten at man merker det). Blodprøvene har vært fine og altså ikke utrykk for noe alvorlig. Blodplatene kan allikevel være delvis fungerende som f eks ved Von Willebrand tilstand. Det er helt ufarlig, men kan føre til lettere blåmerker eller at man blør kraftigere og lengere ved skade. Kan du huske om du gjør det?Blodprosenten er helt fin. Smerter/kribling i føttene kan oppstå dersom du har stått mye. Hevelse vil kunne samle seg i bena. Det er viktig med fysisk aktivitet for å holde igang god sirkulasjon i bena. Det er ingen grunn til å bekymre seg for dette

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-