Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blåmerker etter å ha båret veske på håndleddet

Spørsmål

Jeg bar en veske på håndleddet mitt i går, ikke spesielt tung. Jeg fikk en bloduttredelse der vesken hadde vært. Jeg vet at jeg får lett blåmerker og har vel alltid lurt på hvorfor. Er dette noe jeg bør utrede?

Kvinne 55
Svar

Hei,


Dette er dessverre ganske vanlig. Iom at du er 55 og ikke har andre problemer enn dette, har du antageligvis ikke en sykdom, men "bare" svakere årer og vener og lettere brist i kapillærene, de minste blodårene i vevet vårt. Dette forekommer oftere hos kvinner, og noen kvinner kan lett få blåmerker etter trykk eller slag mot armer, ben, eller bak. Det kan også skyldes alder fordi huden blir tynnere og blodårene mer følsomme med alder, og det kan skyldes mye soling som igjen svekker huden. Hos noen er dette et tegn på vitamin C mangel, høyt alkoholforbruk eller intens trening. I noen få tilfeller kan det være tegn på en systemisk sykdom som enten en blodsykdom eller kreft. Slik dette ser ut hos deg tror jeg det er mer sannsynlig at dette kun skyldes at du hadde vesken din der over lang tid og at dette førte til brist i kapillærene i huden din.  

Jeg tror ikke du behøver å bekymre deg for dette, og kanskje heller velge å bære vesken i hånden neste gang, evt bruke en ryggsekk eller en veske over skulderen. 


Mvh,


Nina Bryhn, MD