Gravid i karusell

Spørsmål

Hei. Jeg er gravid i 16. uke. Det er et tivoli i byen, og jeg var dum nok til å ta tekoppen karusellen. Tenkte ikke før etterpå at det kan gjøre skade, da jeg så hvor mye den faktisk bevegde på seg. Både selve koppen går rundt og rundt og plata den står på går også rundt og rundt. Derfor lurer jeg på om den kommer til å gjøre stor skadet for barnet i magen, og eventuelt hvilke skader? Kan karuseller gjøre at ungen blir syk, at den får noen fysiske eller psykiske vansker når det blir født? Hvis faren er stor for at jeg spontanaborterer, hvor fort ville det skje i såfall?

Kvinne 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, beklager sent svar. Gratulerer som gravid! Fosteret ligger godt beskyttet i magen din. Rykk/risting eller slag mot mageb kan gjøre skade, men slik du beskriver karusellturen, høres det ikke ut til å ha vært noen slike brå bevegelser eller støt. 


Skulle det oppstå en skade, som uansett bille være mer sannsynlig senere i svangerskapet, ville det ofte kunne ses som en blødning fordi morkaken løsner fra livmoren. Med mindre noe slikt skjer, vil ikke barnet ta skade senere. 


God sommer!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn