Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid i karusell

Spørsmål

Hei. Jeg er gravid i 16. uke. Det er et tivoli i byen, og jeg var dum nok til å ta tekoppen karusellen. Tenkte ikke før etterpå at det kan gjøre skade, da jeg så hvor mye den faktisk bevegde på seg. Både selve koppen går rundt og rundt og plata den står på går også rundt og rundt. Derfor lurer jeg på om den kommer til å gjøre stor skadet for barnet i magen, og eventuelt hvilke skader? Kan karuseller gjøre at ungen blir syk, at den får noen fysiske eller psykiske vansker når det blir født? Hvis faren er stor for at jeg spontanaborterer, hvor fort ville det skje i såfall?

Kvinne 20
Svar

Hei, beklager sent svar. Gratulerer som gravid! 



Fosteret ligger godt beskyttet i magen din. Rykk/risting eller slag mot mageb kan gjøre skade, men slik du beskriver karusellturen, høres det ikke ut til å ha vært noen slike brå bevegelser eller støt. 


Skulle det oppstå en skade, som uansett bille være mer sannsynlig senere i svangerskapet, ville det ofte kunne ses som en blødning fordi morkaken løsner fra livmoren. Med mindre noe slikt skjer, vil ikke barnet ta skade senere. 


God sommer!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-