Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

7 år gammel gutt med vondt i leggen

Spørsmål

Hei! Jeg har en 7åring med gjentatt hodepine. I helgen fikk han plutselig veldig vondt i høyre legg som kommer og går. Når han går halter han og foten svikter innimellom, slik at han detter. Han har smerter både når han går/sitter /ligger. Hva kan det være? Mvh Liv Marit Holck

Kvinne 44
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


For det første er det neppe noen sammenheng mellom hodepinen og vondt i leggen - jeg ville vurdert å få hodepinen sjekket uansett. 


Når barn (og ikke sjelden voksne) opplever å ha vondt i et ledd, for eksempel kne eller for den del i leggen, sitter ofte problemet et annet sted. For eksempel vil en skade i foten kunne gjøre at han bevisst eller ubevisst går litt annerledes og dermed bruker noen muskler i leggen på en annen måte enn han er vane med. Dermed kan disse musklene på kort tid bli overbelastet og vonde, og han kan ende opp med å halte. Dersom han så tråkker på den vonde foten igjen kan han få vondt og snuble - dette som en av mange muligheter. 


Som du forstår; smerten i benet er det utfra informasjonen du gir vanskelig å si noe om, det er mange muligheter. Det vil være viktig å tenke nøye igjennom om han kan ha fått en skade, samt å undersøke ham for om han kan ha en infeksjon i et ledd, i muskel, hud eller andre strukturer. Kanskje kan han ha overbelastet noe. Hele benet - også det venstre - må undersøkes, fra hoftene ned til tærne minst. Ofte vil vi også trenge å ta en blodprøve for å utelukke at han har fått en infeksjon som kan trenge behandling, og noen ganger vil det være nødvendig med røntgen - eller ultralydundersøkelser som supplement til undersøkelsen. Jeg anbefaler dere å gå til fastlegen med dette. 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-