Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tørr hud på spedbarn

Spørsmål

Vi bor på Svalbar er nå i Hellas. Sønn på 8 mnd. Han har hatt noen tørrflekker, de er bedre nå. Utslettet på rygg og prikker på bryst er nye. Vi har nå droppet bading på han de to siste dagen uten at det har hjulpet nevneverdig. Han har vært ekstremt lite i sola her, 95% skygge eller rommet med airconditionen. Ute har han vært i bleie eller naken. Han drikker masse og tisser masse. Allmenntilstanden er god, men han er urolig om natten. Håper på et raskt svar. Vennlig hilsen Lars Thomas Dolven

Svar

Hei, takk for spørsmålet. De vedlagte bildene gir først og fremst inntrykk av eksem, og du beskriver at barnet har en tørr hudtype. Varme og svette kan for noen forverre plagene med slikt utslett, så også å bade i vann siden det tørker ut huden. Noen annen sykdom passer ikke med bildene du viser, fremfor alt ikke når barnet også er i god form. 


Jeg ville holde barnet unna solen (så små barn burde heller ikke smøres med solkrem), og smøre ham med fet krem. Husk særlig etter å ha badet ham at huden vil trenge fuktighet/fett; det greieste er å ha litt olje i badevannet. 


God ferie!