Pike som sliter med å spise medisinen mot forstoppelse

Spørsmål

HEI! har en datter på 14 år som blei innlagt på sykehusmed forstoppelse for 1 men siden . Dette blei løst opp med slange ned i magen.. Blei deretter satt på Movicol som skulle taes i 2 mnd. dette fikk jeg ikke frøkna til å ta fordi det smakte helt for j....:-) Må si meg enig i det. prøvde ALT som var i butikken og blande i men bare brakk seg..fikk også noe kløe/utslett av det. kjøpte Dulcosoft og det fungerer optimalt med avføring 1 gang per deg. Jeg spurte på sykehuset om dette var greit men får liksom ikke noe klart svar.. Movicol er foretrukket sier dem bare. så spørsmålet er: Er det greit med Dulcosoft?

Kvinne 14

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for spørsmålet ditt. 


Jeg må først få takke dere for å være utholdende i letingen etter en medisin datteren din greier å ta til seg! Like viktig som å finne en medisin som virker på barns plager, er det å finne en teknikk for å få den i barnet. 


Movicol er den aller mest brukte behandlingen i Norge for bløtgjøre avføringen hos barn. Listen over alternative behandlinger er imidlertid lang, og det viktigste er å finne noe som fungerer over tid. Dulcosoft er i praksis det samme som Movicol, så jeg ser ingen grunn til at dere ikke kan bruke det. 


Pass bare på å bruke det lenge nok; ofte er ikke to måneder tilstrekkelig, og det er svært viktig når dere slutter å trappe ned dosen sakte slik at ikke tarmen tetter seg igjen etter kort tid. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-