Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Pike som sliter med å spise medisinen mot forstoppelse

Spørsmål

HEI! har en datter på 14 år som blei innlagt på sykehusmed forstoppelse for 1 men siden . Dette blei løst opp med slange ned i magen.. Blei deretter satt på Movicol som skulle taes i 2 mnd. dette fikk jeg ikke frøkna til å ta fordi det smakte helt for j....:-) Må si meg enig i det. prøvde ALT som var i butikken og blande i men bare brakk seg..fikk også noe kløe/utslett av det. kjøpte Dulcosoft og det fungerer optimalt med avføring 1 gang per deg. Jeg spurte på sykehuset om dette var greit men får liksom ikke noe klart svar.. Movicol er foretrukket sier dem bare. så spørsmålet er: Er det greit med Dulcosoft?

Kvinne 14
Svar

Hei, takk for spørsmålet ditt. 


Jeg må først få takke dere for å være utholdende i letingen etter en medisin datteren din greier å ta til seg! Like viktig som å finne en medisin som virker på barns plager, er det å finne en teknikk for å få den i barnet. 


Movicol er den aller mest brukte behandlingen i Norge for bløtgjøre avføringen hos barn. Listen over alternative behandlinger er imidlertid lang, og det viktigste er å finne noe som fungerer over tid. Dulcosoft er i praksis det samme som Movicol, så jeg ser ingen grunn til at dere ikke kan bruke det. 


Pass bare på å bruke det lenge nok; ofte er ikke to måneder tilstrekkelig, og det er svært viktig når dere slutter å trappe ned dosen sakte slik at ikke tarmen tetter seg igjen etter kort tid. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-