Kvalmestillende til gutt plaget med oppkast

Spørsmål

Hei! Min sønn på 8 år har det siste året vært plaget av kvalme. Fastlegen tror det er psykosomatisk da han slitet med angst. Han kan kaste opp eller brekke seg, men mest er det at han tar seg til magen og sier at han er kvalm. Mest om morgenen. Han har klaget over dette nesten hver dag i det siste, før han går til skolen. Tidligere var det mer sporadisk. Han sier at det er vanskelig å konsentrere seg på skolen fordi han er så kvalm. Han spiser godt og er aktiv. Trives ok på skolen. Nå har han begynt med Meclozini ( Prostafen) 12,5 mg hver morgen. Dette hjelper svært godt, og han viser ingen tegn til tretthet eller sløvhet. Så mitt spørsmål er om han kan bruke dette fast, f.eks. alle skoledager, og ta pause alle dager som er skolefri?

Mann 8

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Takk for spørsmålet. 


Mange barn plages som din sønn med kvalme og magesmerter, og det er ofte vanskelig å finne noen sikker årsak. Det er godt å se at dere har funnet en kur som lindrer guttens plager. 


Meclozin, solgt som Postafen, er samme type medisin som mer kjente Cetirizin eller Aerius, medisiner som brukes mot astma.


Jeg finner ingen informasjon om problemer med regelmessig bruk av Postafen; slitenhet og trøtthet er de vanligste plagene, og du skriver jo at han ikke er plaget med det. Vær også oppmerksom på munntørrhet, det kan raskt gå ut over tannhelsen. Siden medisinen brytes ned i leveren og skilles ut igjennom nyrene, kan det også være lurt å få ham sjekket hos fastlegen etter en tid. 


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn