Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kumelkproteinallergi

Spørsmål

Hei! Jeg har en sønn født i 2015, som ganske tidlig fikk blod i avføringen og magesmerter. Det ble etterhvert konkludert med at det nok dreide seg om melkeproteinallergi, og han ble satt på Nutramigen og så NeoCate da det ikke hjalp at jeg kuttet melk fra mitt kosthold. Han ble da symptomfri, og fra han var 1 år har han gradvis fått mer og mer melkeprodukter og har heldigvis tålt dette veldig fint. Nå er jeg gravid med termin i juli, og jordmor har reist spm. om at jeg kanskje bør kutte melk fra kostholdet mitt før fødsel i tilfelle nestemann også er allergisk. Dette vil innebære en stor endring i kostholdet mitt, og jeg vil derfor forhøre meg med spesialist før jeg evt. iverksetter dette. Bør jeg kutte ut melk, og når bør jeg evt. gjøre det? Det hører også med til historien at jeg var ganske syk etter fødselen og fikk en del antibiotika intravenøst og så i tablettform de første ukene. Kan dette ha påvirket jr. sin mage-/tarmflora nok til å gi de aktuelle symptomene? På forhånd tusen takk for hjelpen!

Kvinne 33
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Antibiotikabehandlingen påvirket helt sikkert tarmfloraen til gutten din - men melkeproteinintolleranse er svært vanlig og har neppe noen sammenheng med det. 


Jeg ville ikke ha lagt om kostholdet før jeg ser om nestemann også reagerer på melkeproteiner. Jeg ser ingen grunn til å forvente at det neste barnet også skal få de samme plagene, og i tiden fremover er det viktigere at du tar vare på deg selv enn å endre livsstilen uten å vite omd et er nødvendig!


Lykke til.