Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

15 år gammel jente med smerter i halve ansiktet

Spørsmål

Hei! Min datter på 15 år klager av og til på at hun blir øm og får vondt i halve ansiktet. Dette kommer plutselig og kan vare i 1-2 dager. Hun sier det er som når man har feber vondt i huden. Men hun er ikke syk. Hun har cøliaki og i fin form ellers. Hva kan dette være? Bør vi oppsøke lege? Det er veldig tydelig halve ansiktet, så dette synes vi er veldig rart.

Kvinne 15
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Smerter i huden følger ofte nervenes utbredelse - et godt eksempel er trigeminusnervene; vi har en på hver side av ansiktet, slik at smerter fra disse nervene helt typisk vil oppleves som ensidige. Smerter fra trigeminusnerven, trigeminusnevralgi, er et velkjent problem. Ofte varer anfallene kun få sekunder, men de kan vare ved i opptil flere uker - slik sett passer din datters plager med smerter over et par dager godt inn. Trigeminusnevralgi gir imidlertid oftest sterke smerter, noe din datter heldigvis ikke høres ut til å plages med. 


Jeg ville ha gått til legen for å få undersøkt henne og for en vurdering av om dette er noe som burde behandles eller undersøkes nærmere. 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-