Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

13 år gammel gutt med migrene og mye skolefravær

Spørsmål

Har en sønn på 13 år som sliter veldig med hodepine og oppkast. Har vært på mange undersøkelser og tatt prøver men finner ikke ut hva det kan være. Han kan være helt i fin form og gå på besøk til besteforeldre som bor 3 km unna. Kan sitte og spille sammen med dem og plutselig så må han kaste opp og får veldig hodepine . Dette har skjedd flere ganger. Vi hr vært på st Olav i Trondheim og der så mente de at det var migrene. Har også hatt problemer med avføring og hatt en kur på mnd med pulver som han måtte drikke flere ganger hver dag. Han spiller mye og ser på TV men er ikke så aktiv. Driver ikke med sport men kan gå en tur eller på vinteren så liker han og gå på ski. Men han er ikke så aktiv. Kan være på skolen en eller to uker uten problemer men har mye fravær. Noen uker så kan han være på skolen hele dagen men kommer hjem og legger seg med veldig hodepine og koster opp. Har hentet han mange ganger på skolen. Har prøvd og se om det er noe han reagere på med mat men finner ikke noen klare svar. Har prøvd lege lokalt mange ganger og tatt prøver uten og finne noe svar.

Mann 13
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Hodepine er en stor utfordring i ungdommen. Det er godt å høre at dere har vært til undersøkelser på sykehuset; utover historien dere forteller om hodepinen hører det med å ta noen prøver for å utelukke andre mulige årsaker. Har man på bakgrunn av alt dette landet på at migrene er mest trolige diagnose, er det beste dere kan gjøre å jobbe med hvilke faktorer dere kan påvirke hodepinen. 


Så vil behandlingen og vurdeirngene videre  basere seg på effekten av behandlingen han får og deres tiltak for å forebygge hodepinen. 


Forstoppelse, som du beskriver at han har vært plaget med, kan være svært plagsomt og er på den lange listen over slikt som kan påvirke hodepine. Dettar ofte lang tid å behandle forstoppelse, og krever tolmodighet. I likhet med hodepine kan det ha store konsekvenser for daglig funksjon og skolefravær; jeg håper dere opprettholder en god relasjon med legen deres - og med sykehuset.