Stygg hoste hos ettåring

Spørsmål

Vår 13 mnd gml datter har i over 2 1/2 uke hatt et meget stygg hoste. Den høres til tider skrapende og kikende ut. Det er også i perioder mye slim i halsen hennes. Til tider hoster til hun brekker seg og kaster opp. Det "rister" i ryggen hennes når hun puster og vi hører at hun er meget tett. Hun har også tett/rennende nese som har gått fra blank til gul/grønn veske.

Vi har vært hos lege (for en uke siden), beskjeden var at dette ville gå over av seg selv og det var ingen grunn til bekymring. Bør vi roe oss med et slikt svar eller bør vi be om ny konsultasjon? Hvor lenge er det "vanlig" at et barn er så forkjølet og hoster? Hva med lungebetennelse, bronkitt, kikhoste etc. Spørsmålene er mange for bekymrede foreldre.
Takker på forhånd for svar.

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære bekymrede foreldre!

Hoste er et veldig vanlig symptom som bringer barn og bekymrede foreldre til legen, både en og flere ganger. Det som er viktig er ikke bare hosten, men hvordan allmenntilstanden er. Har datteren deres feber? Spiser hun? Er hun fornøyd? Sover hun om natten? God ansiktsfarge? Er hun aktiv og på offensiven?

Når dere skriver til oss, skyldes det at dere er bekymret. Det er det som gjør oss til gode foreldre; at vi er bekymret for barna, at vi ikke gir oss hvis magefølelsen sier at "her er det noe som ikke er bra."

Jeg har for få opplysninger til å si noe konkret om diagnosen. Jeg synes dere skal følge den "bekymrede stemmen" og kontakte legen på nytt.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn