Sovemedisin til barn?

Spørsmål

Vi har et barn på 8 år som har problemer med å sovne om kvelden. Vi må ligge ved siden av han til han sovner. Hele kvelden går med til dette, og begynner å bli et stort problem for oss. Vi har forsøkt å snakke med han om dette, men det når ikke frem. Problemet har vi hatt siden han ble født. Kan en gi sovemedisin i en overgangsfase?

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette kan være en svært vanskelig situasjon, og en åtteåring er ikke lett å dirigere dit man vil ha ham/henne.

Jeg tror nok at dette går an å venne ham av med, men det krever svært konsekvente foreldre, slik at han skjønner at ordningen er avsluttet. Det går an å forklare hvorfor det må bli slik, en åtteåring vil nok forstå på et rasjonelt plan, men det vil likevel være en periode kanskje med skriking og noe dårlig samvittighet fra foreldrene. Sett døren på gløtt, sett på et nattlys, vær i samme etasje og pusle med ett eller annet slik at han ikke føler seg forlatt. Innøv et nytt, fast kveldsrituale, kanskje med sang, lesing eller fortelling. Sett et fast tidspunkt for leggetid og et fast tidspunkt for avslutning av kveldskosen. La ham selv følge med på klokken.

Det går an å prøve sovemedisin i en helt kort periode, men det vil ikke hjelpe på noen av problemene dere har i forhold til hans ønsker om selskap, kanskje bare hjelpe ham inn i en rytme hvor hans ovner når dere vil

Snakk med legen deres om dette, helsesøster på skolen kan også være til god hjelp i slike situasjoner.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-