Smerter i lyskene - 8 år.

Spørsmål

Min sønn på 8 år har daglig smerter i lysken, på begge sider av pungen. Jeg har vært til lege med ham, men hun fant ikke ut hva det kunne være. Han har før blitt operert for brokk, og det har holdt seg bra, legen kunne ikke kjenne at brokken hadde kommet tilbake.
Smertene kan vare fra et kvarter til en time om gangen, flere ganger daglig. Smerten er noen ganger "sviende", noen ganger hjelper det å tisse, andre ganger ikke, men tissetrang har han ikke da.
Jeg har lest i medisinleksikon, men fant ingenting.
Er det brokk som er på vei til å bryte ut igjen, eller kan det være noe annet?

Mann, 8 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er svært vanskelig å gi deg en diagnose på dette over internett. Et brokk gir som regel ikke smerter med mindre det er noe som sitter i klem/beknip, og det vil som regel også gi en merkbar kul i området.

Plagene kan komme fra tarmene, årsaken kan feks. være luft. Man kunne også tenke seg urinveisinfeksjoner eller testikler som ikke lå helt nede i pungen.

Som du skjønner er det umulig for meg å gi noen diagnose uten å ha undersøkt barnet ditt selv. Imidlertid bør jeg nevne at barn kan anføre smerter til mageregionen selv om plagene sitter andre steder, selv barn med øreinfeksjoner kan peke på magen når man spør hvor de har vondt. En 8-åring burde imidlertid vanligvis klare å definere rimelig sikkert hvor plagene sitter.

Jeg synes du skal snakke med legen igjenom det er andre undersøkelser som kan være aktuelle for å komme til en forklaring på plagene.