Min datter på halvannet år svelget en liten plastbit, er det farlig?

Spørsmål

Hei. Har ei datter på 1,5 år. Er usikker på om hun kan ha svelgt en maskemarkør av plast (legger ved bilde). Hun pekte på eska som var åpen og sa æsj, så vet ikke om hun kan ha spist en. Vil dette i tilfelle være farlig? Merker ikke noe på henne. Hun har både ammet, spist potetgull og yoghurt etterpå.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Ikke-fordøyelige ting av plast, metall og lignende, vil stort sett gå gjennom tarmkanalen og ut med avføringen igjen. Når det gjelder barnet ditt, så er det enhver grunn til å tro at dette vil gå aldeles greit. Og fremfor alt så er det ingenting du kan eller skal foreta deg her. Er du veldig interessert, kan du naturligvis se gjennom avføringen om du finner denne plastbiten, men det er ikke noe du er nødt til.

Jeg ser på bildet du har vedlagt, at det ser ut til å være en slags skarp spiss på plastbiten, og aldeles teoretisk kan det nok tenkes at denne kan stikke eller sette seg fast i tarmen ved passering av avføringen i anus, eller i tarmen forøvrig, men det er særdeles lite sannsynlig. Men om det mot enhver formodning skulle skje, så vil du ikke være i tvil, for da vil ungen skrike veldig og evt bli dårlig, og da får du oppsøke lege. Men dette har jeg ingen som helst tro på.

Håper det var greit svar. 

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-