Lymfeknute

Spørsmål

Hei. Jeg har en sønn på 3 år. Han var ferdig med vannkoppene for en uke siden. I dag oppdager jeg en liten kul på hø side nederst i nakken. Denne var på størrelse med en ert. Gjorde ikke vondt, og var bevegelig. Når han vridde hodet mot venstre så kunne du de den uten å kjenne den. Allmentilstanden ellers er fin. Skal jeg se dette an noen dager eller bør jeg få det sjekket med en gang?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Sannsynligvis er dette en reaktiv lymfeknute etter vannkopper. Den vil sannsynligvis være kjennbar i lang tid. Godartet lymfeknute er typisk lett bevegelig under huden når du kjenner på den,slik du beskriver. Du kan helt fint se dette litt an i to ukers tid så lenge almenntilstanden er god. Merker du noen endring på størrelsen eller den blir smertefull bør du kontakte fastlege for vurdering.