LITEN PENIS HOS GUTT

Spørsmål

Hei.

Jeg er en bekymret far til en gutt på 4 år.
Problemet er at han har en veldig liten penis.
Jeg vet hvordan det er, for jeg har vært gjennom det samme selv.
Da tenker jeg mest på skolegangen og mobbing.
Ble selv utsatt for mobbing i skoleårene. Det resulterte i mye skulking som igjen førte til dårlige karakterer osv osv. Det holdt på å ødelegge livet mitt totalt
Jeg lurer rett og slett på om det er noe å gjøre med problemet før han blir oppmerksom på det. Hormonkur e.l. Blir han først minnet på det, er det vel forseint ang. komplekser, sosial angst o.l.(Har selv store komplekser pga det) Jeg unner han virkelig ikke det samme som jeg gikk igjennom.

Vennlig hilsen bekymret far.

Mann, 40 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg skjønner din bekymring godt. Det er faktisk en god del foreldre som stusser på sønnens penisstørrelse. Avgjørende i dette spørsmål er om din sønn har en for liten penis (mikropenis), dvs. om det er grunnlag for nærmere utredning. For å avklare dette må dere henvende dere til fastlegen. Mikropenis defineres ut fra penismålinger som sammenlignes med penislengder hos gutter i samme alder. Målingsresultatet danner så grunnlag for eventuell utredning. Mikropenis er en tilstand som oftest oppdages de første leveukene og for eksempel kan tyde på svikt i hormonbalansen. Som sagt, mikropenis må alltid utredes grundig. Hormonkur som du spør etter er forbeholdt noen av pasientene med påvist mikropenis.

Når det er sagt, varierer selvfølgelig ”kroppsdelen - penis”, som alle andre kroppsdeler, også i utseende, form og størrelse. Hos litt tykke gutter for eksempel kan penisen virker litt liten på grunn av mye fett i området. Hvordan man oppfatter sin kropp er et komplekst sammenspill og en vekselvirkning av oppdragelse, eget selvbilde, familiær støtte, venner, erfaringer og så mye mer som ikke kan settes ord på. Du har vel selv opplevd en god del og vet hva du snakker om, og det høres ikke ut som om du fikk den støtten du hadde trengt. Det er et stort ansvar og samtidig en stor utfordring å ledsage sitt barn på enkle og selvfølgelig vanskeligere veier gjennom barndommen. Å være oppmerksom og føre var er derfor viktig. Men det behøver jo ikke nødvendigvis seile opp noen problemer her.

Jeg har en følelse av at dere to uansett burde kontakte fastlegen, slik at du får avklart om penisen virkelig er for liten. Så må dere ta det derifra og evt. ta hensyn til dine bekymringer i samråd med fastlegen.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn