Liktorn?

Spørsmål

Min 4 år gamle gutt har fått en vond liktorn ved siden av lilletåen. På pakningen med liktornplaster med salisylsyre står det at det kan brukes til barn under 16 år etter konsultasjon av lege. Hva kan jeg gjøre for å behandle og forebygge?

Kvinne, 35 år

Svar

Jeg synes nok at du bør ta med deg gutten din til lege. Liktorn er ikke noen sikker og presis diagnose, og det er ikke alltid at folk mener det samme med det begrepet. Av og til kan det behandles med liktormiddel, men andre ganger kreves annen behandling. Det hender også at det er en liten feilstilling på tåa, som bør korrigeres ved operasjon. Jeg kan ikke si dette sikkert uten å undersøke.
Konklusjon: bestill time og få det vurdert.