KUL PÅ HALSEN

Spørsmål

Hei!
Spørsmål ang. min sønn på 4 år:
Han har en kul på hver side av halsen, som kun blir synlig når han strammer halsen. Dvs. når han snakker/roper, og alle blodårene kommer til syne, vises en liten kul langs årene, helt nederst på halsen. De er ikke harde, ikke merkbare i fargen, men kanskje veskelignende. Han har nok hatt disse ganske lenge, og de ser ikke ut til å forsvinne. Kan dette være tegn på en farlig sykdom?
(Leser om lymfeknuter, kreft, hiv etc. og blir litt redd!)

Mann, 4 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg tror ikke det. Man blir gjerne usikker etter alt som står skrevet om alvorlige sykdommer i aviser og tidsskrifter og på nettet.
At kulene på halsen til din sønn er små og verken vokser eller er harde er et godt tegn. Men jeg må innrømme at jeg ikke kan si mye om årsaken til kulene. Det kan være så enkelt som at kulene er uttrykk for en naturlig lymfekjertelreaksjon etter gjentatte alminnelige halsbetennelser eller øvre luftveisinfeksjoner. Det er nemlig ved hevelse at lymfekjertlene ”svarer” på infeksjoner.
Konkret gjelder her: Fastlegen din kan fort avgjøre om det er nødvendig med nærmere utredning (for eksempel blodprøver, ultralyd) etter å ha sett på gutten din. Og dermed får du en fort avklaring i saken.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-