Halvannetåring ramlet ned av stol og slo seg i hodet

Spørsmål

Hei. Jeg har ei jente på 1,5 år. På søndag var hun på juletrefest og hadde sittet på nakken til noen som satt på en tripptrappstol. Derfra datt hun bakover og ned. Hun traff først en vegg, på et lekehus i barnehagen. Tror nok det var en gipsvegg eller liknende. Så datt hun på gulvet. Vet ikke helt hvordan hun slo seg. Men regner med at hun sikkert traff hodet eller ryggen. Merket ikke noe spesielt på henne. Kanskje litt blek ei lita stund ettepå, men det mente ikke de andre som var sammen med oss. Hun var ikke noe spesielt trøtt og sov ikke før et par timer etterpå når vi kjørte bil. Etter dette har jeg ikke merket noe spesielt. Eneste var at dagen etter når vi henta i barnehagen hadde hun en «ny» latter, kan dette være for at hun skadet seg? Eller bare noe hun har lært. Hun har denne enda. Men har også den «gamle» latteren når hun flirer skikkelig. Hun har også sovet litt dårligere i barnehagen etter dette, men sover godt på kveld. Kan hun ha skadet seg? Kan det være alvorlig og trenger jeg være bekymret for senskader? Hadde jeg merket det om hun fikk noen «skade» av dette. Hun besvimte ikke, og spydde ikke. Hun skrek med en gang og roet seg fort. Trenge jeg fortsatt å være bekymret og «følge med»? Veldig sliten av å være bekymra. Hun er i en periode hvor hun lærer mye nye ord, og bruker fortsatt samme ordnene som før dette og lærer nye hver dag. De i barnehagen sier de ikke har merker noe på henne. Eneste at hun til vanlig har sovet 2-3 timer i bhg. Sov 2 timer på mandag. Sov bare en liten time igår og våknet av at hun skrek/hylte. Dette gjør hun av og til i søvne. Idag sov hun 45 min, men i juleferien har hun bare sovet ca 1 hver dag.

Kvinne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Jeg ser at det hadde gått tre døgn fra ulykken, til du skrev til oss. Det er en lang nok observasjonstid i denne sammenhengen, til å fastslå at hun ikke har pådratt seg noen skader. I tillegg så har hun jo altså ikke vært bevisstløs, kastet opp eller noe som helst annet som kunne ha talt i retning av hjernerystelse. De tingene du beskriver her, om at hun ler "på en annen måte", små endringer i søvnmønsteret osv, er definitivt ikke ting som kan tillegges noen som helst vekt, og det er ikke tegn på mulig skade. Det at du legger merke til det, er nok heller at du har vært såpass bekymret og fulgt med ekstra nøye, så har du observert ting du sannsynligvis ellers hadde oversett. Så alt tyder på at dette har gått helt bra, og jeg synes ikke du har noen grunn til videre bekymring. Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-