Feberkrampe - hva skal vi gjøre?

Spørsmål

Feberkrampe
Gutt 3 år fikk feberkrampe, med pustestans i 2 1/2 min. Deretter noen minutter bevistløs og kramper. Under pustestans var han helt stiv (konstant krampe). Er dette en "vanlig" feberkrampe. Hva kan vi eventuelt gjøre???
Dette var en fryktelig skremmende opplevelse og er bekymret for eventuell gjentagelse.

Sykdommer: Astma, allergi (egg, peanøtter, mm.)
Medisiner: Flutide 2x125mg pr dag

Mann, 3 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Et anfall med feberkrampe er svært skremmende, spesielt for mor og far. Det du beskriver kan godt være et feberkrampeanfall, men et slikt anfall kan nok ikke skilles fra et epileptisk anfall isolert sett. Hvis barnet hadde høy feber og anfall kom i løpet av denne feberperioden er det likevel mest nærliggende å tro det var feberkrampe.

Feberkrampeanfall er skremmende, men vanligvis ufarlige og selv om det er en viss risiko for nytt anfall hvis man først har fått et anfall, så er det for de fleste barn en engangsforeteelse.

Hvis man er bekymret for nye anfall kan man be om å få stesolid fra primærlegen, som man kan sette i endetarmen ved et nytt anfall. Ved et slikt anfall er som regel krampene over før man får funnet frem medikamentet. Det kan være en trygghet å ha medisinen liggende.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn