Fall på vekstkurven

Spørsmål

Jeg har en datter på 2 år som ikke har lagt på seg mer enn en halv kilo på ett år, og ikke vokst mer enn 3 cm. Hun er nå 78,5cm og 10,1kg. Hun har vokst helt normalt til ett års alderen, men har nå falt helt av vekstkurven. Er hun liten for alderen, og bør hun eventuelt få oppfølging på det?

Sykdommer: astma ved forkjølelse
Medisiner: airomir spray ved astma

Kvinne, 2 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Barn bør helst følge vekstkurven sin, selv om det kan være perioder hvor man vokser mer eller mindre og derfor kan synke eller stige på vekstkurven.

Vekstkurvene brukes for å oppdage unormaliteter ved vekst og nettopp i slike tilfeller som du nevner skal barnet ditt følges opp og barnet skal undersøkes for å lete etter en årsak til at hun ikke går opp mer i vekt. Likevel er det ikke sikkert at dette representerer sykdom.

Du skal snakke med helsesøster om dette og eventuelt be om å få snakke med legen på helsestasjonen.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-