Burde ikke barnet bli bedre nå?

Spørsmål

Bronkitt hos 3 år gammelt barn
Datteren min har bronkitt og startet med Appocilin behandling(20 ml pr døgn) for 5 dager siden og kuren varer totalt 10 dager. Problemet er at hun fortsatt er veldig syk og medtatt og spiser nesten ikke og hoster veldig mye. Hosten er blitt løsere men hun er veldig surklete. Feberen har først gått ned i dag. Er dette normalt, skulle ikke hun vært mye bedre nå? Hilsen bekymret mor

Kvinne, 3 år

Svar

Hei!

Det kan være vanskelig å forutsi hvor raskt et barn skal reagere på en antibiotikakur. En bronkitt er som regel utløst av virus og da vil ikke antibiotika hjelpe. En infeksjon kan noen ganger være gjenstridig, og hvis den er bakteriell kan den kreve lengre kurer enn normalt.

Det aller viktigste er barnets allmenntilstand. Hvis allmenntilstanden er god kan du tillate deg å vente på bedring. Hvis du er i tvil om barnet blir noe friskere, eller hvis det er vedvarende sykt og slapt over lengre tid ELLER hvis det blir verre, bør du ha lav terskel for å kontakte lege. Det er spesielt viktig at hun drikker godt og blir dehydrert/inntørket. Har hun i tillegg tørre slimhinner og tisser lite eller mørk urin, bør også lege kontaktes.

Hvis feberen er på retur er det forsåvidt et godt tegn på at sykdommen er på retur.

God bedring!