Barnet mitt gulper!

Spørsmål

Hei!
Jeg har en sønn på 4 måneder som får morsmelktillegg.Han gulper mye,og det som kommer opp er tykkt og klumpete.Er det normalt for barn som får morsmelkerstatning? Jeg har prøvd å gi ham flere måltider og litt mindre mat til hvert måltid, det har hjulpet,men nå har han ikke hatt avføring på to dager og virker trøtt hele tiden.Er redd for at han får for lite mat.Er vann kokt på vannkoker sterilt nok for spebarn? Hilsen bekymret hønemor.

Sykdommer: Høyt kolesterol(arvelig belastet)

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Noen barn gulper mye, noen lite, noen ingenting. Selvfølgelig kan det henge sammen med hvilken mat de får, men oftere hvis maten spises i høyt tempo og det svelges mye luft i løpet av måltidet.

Barn kan ha avføring alt fra 2 ganger om dagen til 1 gang i uken uten at det er unormalt, kun hvis magen blir veldig oppblåst og barnet har takvise smerter er det grunn til bekymring over dette.

Så lenge barnet gir uttrykk for at det vil ha mer mat kan du fortsette å gi mat. Hvis barnet snur seg vekk eller blir uinteressert er hun/han trolig mett.

Kokt vann er absolutt sterilt nok for små barn, sannsynligvis er vann fra springen hjemme også trygt nok, men jeg tror de fleste foreldre koker vannet for ordens skyld.