Baby 6 mnd sover mye

Spørsmål

Baby på 6,5 mnd som jeg synes 'holder ut' i så korte perioder før hun gir signaler på tretthet. En typisk dag er: våkner 6-7 for flaske, så sover vi til 9 ca. Står da opp, ligger litt på gulvet, spiser så grøt. Da er hun trøtt og soveklar, og har da kun vært våken 1 time. Etter 1-2,5 timers lur, er hun trøtt igjen etter 1 time. Slik fortsetter det gjennom dagen, til legging for kvelden. Hun styrer endel i forbindelse med innsovning, og blir lett 'hyper-overtrøtt', og er avhengig av kroppskontakt for å finne roen og etterhvert søvnen. Jeg ser andre babyer i barselgruppa er våkne 2-3 timer uten problem, og jenta mi må ratt sove 2 ganger i løpet av et noen timers barseltreff. Hun blir nok lett overstimulert, kan dette ha sammenheng? Begrenser TV hjemme. Er dette normalt? Hun vokser fint, er blid og nysgjerrig. Er altså tilsynelatende innenfor 'normalen' bortsett fra at hun ikke snur seg helt på magen enda- vi følges opp ifht dette. Takk for svar.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Jeg tenker du bør legge fra deg bekymringen ift at hun sover mye. Barns søvnbehov varierer mye, også hos spebarn. Det viktigste er å lære barnet sitt å kjenne og legge til rette for god søvn når barnet trenger det, slik dere gjør. Et overtrøtt eller overstimulert barn vil bli gjerne bli grinete og masete og klengete. Derfor anbefaler en også å ikke ha mye stimuli i tiden før legging om kvelden. Vær mye sammen med barnet før legging, men ikke med mye stimulering. Sånn er det for større barn og for mange voksne også, det er godt å roe ned før legging.
Søvnmønster er gjerne arvelig, så kanskje du eller pappaen sov mye da dere var barn?
Det er lett for mange å sammenligne barnet sitt med andres barn, som du gjør i barselgruppa. Men det er ikke alltid så lurt, for så får en bekymringer ift at sitt barn er annerledes enn mange andres barn. Jeg tenker de andre i barselgruppa skulle ønske at deres barn kunne sove litt mer av og til. Det er jo ofte det som blir utfordrende for foreldre, at barnet deres sover for lite eller er vanskelig å få til sove.
Antall timer et barn på 6 mnd trenger å sove i døgnet er rundt 16 timer. Ved 1 år er det rundt 14 timer. Det er viktig å huske på at dette er veiledende, både noe mer og noe mindre er helt fint.
Et barn som trives og utvikler seg som det skal, er blid og nyskjerrig som du beskriver henne, er flott. Og god jevn tilvekst er et bra tegn på trivsel hos spebarn. Dessuten skiller de ut veksthormon når de er i dyp søvn.
Jeg har to barn og helt siden spebarnsalder har de hatt ulikt søvnbehov. Men begge har fungert fint med den søvnen de har fått.
Håper dette var nyttig og lykke til videre i foreldreskapet!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-