Lavkarbo og gravid

Spørsmål

Hei!
Jeg er gravid i uke 34. Jeg la før svangerskapet om kostholdet mitt litt, til et mer lavkarbo-vennlig kosthold. Jeg teller ikke karbohydrater, men spiser fortsatt rikelig med grønsaker og frukt. Jeg unngår brød, pasta, ris og poteter i all hovedsak. Dessuten prøver jeg å styre unda sukker. Jeg spiser noe grovt knekkebrød, samt hjemmelagde knekkebrød som i hovedsak består av nøtter og kjerner, men også litt kli og grovmel. Jeg har økt på fett og protein i kostholdet ved å spise mer nøtter, kjerner, avocado, men også noe mere ost, egg og kjøtt. Jeg har fortsatt å spise slik også etter at jeg ble gravid. Jeg tenkte ikke så mye på det for å være ærlig, for jeg teller som sagt ikke karbohydrater eller slanker meg på noe vis, så jeg har antatt dette er ok å fortsette med. Jeg innser det er lovlig sent å spørre nå, men fikk litt sånn akutt angst for at dette kan ha vært/ er uheldig for barnet mitt på noe vis????
Jeg har lagt på meg ca 12 kg så jeg har ikke spist for lite. Samme vektkurve som ved forrige svangerskap når jeg ikke spiste lavkarbo-vennlig. På ul i uke 29 så alt vel ut og barnet vokste som det skulle. Har kjent noe mindre liv enn forrige gang, men dette kan vel være tilfeldig har jeg skjønt når jeg har spurt lege. Ble litt urolig for at dette kan skyldes for lite karbohydrater, men det skal vel noe til så lenge jeg ikke har kuttet karbohydrat fullstendig og fortsatt spiser grønt og frukt??

Jeg ble brått urolig og er takknemlig for svar, håper jeg ikke har gjort eller gjør noen skade, det er selvsagt det siste jeg vil!

Svar

Hei! Det trenger du ikke være bekymret over. Fin vektoppgang. Du har ut fra det du beskriver spist variert. Barnet vil ikke ta skade av dette.