Annonsørinnhold

Aller

Turist i eget land ? Slik blir ferien billigere

Spar penger med god planlegging

Turist i eget land ? Slik blir ferien billigere

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Sommerferie er rett rundt hjørnet - mange velger å være turist i eget land i år. Her er 7 tips på hvordan Norgesferien kan bli både billigere og bedre.

Slik får du mest ut av Norgesferien:

  • Sett opp et budsjett før du drar - og følg dette. Som turist i ett av verdens dyreste land er det mange penger å spare på å ha et bra budsjett.

  • Besøk steder som ikke alle andre drar til - Mange av de mest populære stedene er allerede fullbooket. Legg turen til en destinasjon som ikke er like kjent - så slipper du dessuten å møte naboen på ferien.

  • Lei leilighet, eller velg annen overnatting med kokemuligheter. En av de største utgiftene på ferien er mat - du kan spare mye på å lage maten selv.

Turist i eget land ? Slik blir ferien billigere


  • Skal du fly - sørg for ha ekstra god tid på flyplassen. Det forventes bli store køer på flyplassene ettersom alt flere er vaksinert og kan reise igjen.

  • Sjekk UDs reiseråd - sørg for at du hele tiden er oppdatert på gjeldende regler og eventuelle endringer i reiseråd.

  • Sjekk reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Om du ikke har egen reiseforsikring er det store sjanser at ditt kredittkort har bra reiseforsikring om du betaler over 50% av reisen med kortet.

  • Skal du ha leiebil? De fleste utleiebiler har kaskoforsikring og ansvarsforsikring inkludert, men egenandelsforsikringen er ofte høy. Ofte kan det lønne seg å velge et kredittkort med egenandelsforsikring framfor bilutleiefirmaets tilleggsforsikringer.

Se beste kredittkort for ferien her!

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer