Fem spørsmål vi ikke tør stille legen

Se spørsmålene vi heller stiller til legene på internett.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Du vil fra 1. mai 2023 ikke finne noe nytt innhold på Lommelegen. Vi jobber med å avvikle siten. Inntil videre kan du fortsatt lese alt innholdet som før. Lommelegens rådgivningstjeneste ble lagt ned fra 1. mai 2023 og det er ikke lenger mulig å sende inn helsespørsmål til Lommelegen.

Har du spørsmål om personvern? Send en mail til pvo@aller.com. Andre spørsmål kan sendes til kundeservice@aller.no..

PS: Artiklene på Lommelegen er laget for å gi deg generell kunnskap og skal ikke erstatte medisinske råd eller behandling hos helsepersonell. Oppsøk lege hvis du trenger medisinsk hjelp.

Lurer du på noe som du synes er for flaut å spørre fastlegen din om? Da er du ikke alene.

Lommelegen.no har eksistert siden 1998, og er en ledende, betalt og anonym svartjeneste innen medisinske spørsmål i Norge.
Helt siden oppstart har Lommelegens 30 eksperter svart på over 42 000 spørsmål fra norske kvinner og menn.

Dette lurer pasientene på

Her er de fem vanligste spørsmålene svartjenesten får, ifølge Brynjulf Barexstein, som er allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen.no.

1. Tema: «Bondeanger»
– Typisk henvendelse søndagskveld fra for eksempel et hotellrom i utlandet: NN har hatt sex med prostituert i beruset tilstand og angrer skrekkelig. «Det er bare ikke meg, det skjer aldri igjen» og har panikk for HIV. Vedkommende spør oss fordi vi er tilgjengelige og anonyme, forteller Barexstein.

2. Tema: Underliv/endetarmsåpning
– Både kvinner og menn kvier seg for å vise «et eller annet» til legen. Det kan være hudforandring, kjønnsvorter og hemoroider, for å nevne noen, sier sjefsvarlegen.

3. Ønske om en uavhengig vurdering
– Vedkommende har vært hos fastlegen, men er usikker på om de tør stole på det legen har sagt, sier Barexstein.

4. Ønsker ikke å «plage legen» eller «fremstå som hypokonder»
Løsning: Vedkommende spør Lommelegen i stedet.

5. Dårlig kommunikasjon med legen
– Personen har fått informasjon som de ikke skjønner, eller føler at «legen ikke forstår meg», sier Barexstein

Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgrupper eller journalister. Forfatter, helseprofesjon og dato oppgis på alle artikler.

Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling.

Lommelegen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi ønsker at våre medisinske artikler skal være så nøyaktig som mulig, og hvis du finner noe feil eller unøyaktig informasjon i våre artikler, kontakt redaksjonen. Artikler som er utdatert er merket.

Les mer om medisinsk kvalitetssikring
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer