Besøke noen på sykehus?

Når noen vi kjenner er innlagt på sykehus er det naturlig at vi vil besøke dem. Mange vil sette pris på å få besøk fra et familiemedlem eller en arbeidkollega. De fleste av oss er ikke vant til å være på sykehus, og kjenner derfor ikke rutinene for når og hvordan det passer best å besøke.

Du må huske at du skal besøke en som er syk og ofte veldig sliten. Tenk derfor på hvor mange det er som skal reise for å besøke, det er ikke alltid at alle venner og kjente trenger å stikke innom . Ofte kan det også bli slitsomt hvis det er mange besøkende på en gang. Bli heller ikke for lenge.

Visittider 
Mange avdelinger har faste visittider. Denne er gjerne etter middag, ca klokka 17-20. Dette betyr at pasientene bare kan ta imot besøk på rommet i visse perioder på dagen. Noen avdelinger har en og noe har to visittider om dagen. Andre avdelinger er åpne for visitt største deler av dagen, men forsøker å holde lukket under måltidene.

Du kan som regel også besøke den syke utenom disse tidene, men da må dere vanligvis møtes på dagligstua eller andre steder på avdelingen. Det er ofte lettest å besøke i helgene, for da er det sjeldent at det er større undersøkelser som pasienten skal igjennom. Noen avdelinger har fri visitt slik at familie og venner kan besøke når det er ønskelig, så lenge dere tar hensyn til medpasientene.

Det er lurt å ringe sykehuset på forhånd for å høre om når visitten er. Ofte står visittidene på hjemmesidene til sykehuset. Du kan også snakke med avdelingen pasienten ligger på, for å høre om pasienten er sprek nok til å motta besøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overnatting
Besøkende må som regel ordne overnatting selv. Barn har imidlertid krav på å ha en av foreldrene hos seg.

Mat til besøkendeSykehuset har en kafeteria og en kiosk for besøkende. Foreldrene til barn får noen steder mat på avdelingen sammen med barnet