Yrkesskade?

Spørsmål

Jeg skada meg med et kutt i hånda på jobben i fjor, og da fikk jeg igjen alle penga jeg hadde lagt ut fordi det blei skrivi en skademelding på jobben. Nå har jeg hatt sammenhengende arbeid med en spikerpistol i tre uke og var hos fastlegen som sa det var senebetennelse i går og sjukmeldte meg for to uker. Han skreiv ut medisiner mot betennelsen og de var svindyre. Nå har jeg jo ikke skrivi noen skademelding som da jeg kutta meg, men senebetennelsen skyldes like mye jobben som den skaden som formannen min bevitna. Får jeg igjen penga for legebesøket og medisinene hvis legen bevitner at jeg har fått problemer av jobben, og hvorfor skreiv ikke legen noen melding om det da jeg var der? mvh

Mann, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dessverre tror jeg ikke du kan regne med å få dekket utgiftene dine denne gangen. Yrkessskade regnes som akutte skader på jobben. Belastningsplager regnes ikke som yrkesskade med mindre det er relatert til et avvik/feil i jobbsituasjonen.

Hvis du likevel mener at det bør dekkes av trygdekontoret må du selv kontakte trygdekontoret, legen har nok vurdert plagen din nå på samme måte som meg.