Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Venter på søvntest, for å få førerkortet tilbake

Spørsmål

Tusen takk for svar! Jeg har vist alle papirer jeg har til min fastlege. Han anbefaler å gi meg førerrett til august , hvor jeg skal ta ny test. Optiker gir anbefaling og altså spesialistheletjenesten v overlegen fra Ahus. Disse papirer og attester har politi og fylkesmann fått. Så jeg skjønner ikke mer, hva jeg kan gjøre? Jeg får jo ikke tatt noen søvntest raskere pga.corona-ventetid. Sykehuset lover å innkalle meg hvis det skulle komme en avbestilling før august.

Kvinne 61
Svar

Hei igjen.


Hvis du har oversendt alle nødvendige attester og dokumenter til avgjørende myndighet, politi og Fylkesmann, så er det ikke noe mer du kan gjøre, såvidt jeg kan se. Det måtte isåall eventuelt være å benytte deg av ordningen fritt sykehusvalg, hvilket vil si at du kan velge å få foretatt søvnundersøkelsen du skal til, der du måtte ønske, uavhengig av hvor i landet det er.  Jeg forstår deg jo slik at det er flaskehalsen her, -den undersøkelsen du skal til, og at du må vente til august for denne.  Du kan lese mer om denne ordningen her: 

https://minhelse.helsenorge.no/velg-behandlingssted

Jeg vet ikke om det er kortere ventetider ved andre sykehus enn det du skal til, men om du finner ut at det er det, kan du få fastlegen til å videresende henvisning til aktuelt sykehus.

Jeg ønsker deg lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-