Kan mannen min få ekstra sykedager?

Spørsmål

Hei! Jeg plages med migrene, så mye at mannen min av og til må være hjemme for ta seg av barna når det står på som verst. Jeg er for tiden hjemmeværende. Det jeg lurer på er om han har krav på ekstra sykedager for å ta seg av barna disse dagene, om han får ekstra dager utover de dagene han allerede har (i og med at jeg har en kronisk lidelse)? Det samme gjelder meg når jeg igjen begynner på jobb; har jeg krav på ekstra sykedager, eller må jeg ha sykemelding 2-3 dager i mnd... jeg er takknemlig for svar da dette bekymrer meg en del...

Sykdommer: migrene
Medisiner: maxalt

Kvinne, 25 år

Svar

Hei!

Dessverre er reglene slik at mannen din kan få ekstra sykedager for pass av sykt barn hvis det dreier seg om en kronisk sykdom hos barnet. Hvis han har eneomsorgen har han rett til 5 ekstra sykedager, men det gjelder dem som bor alene med barn.

Du har heller ikke rett på ekstra sykedager selv om du har en kronisk lidelse. Imidlertid kan arbeidsgiver fritas for arbeidsgiverperioden hvis du er hyppig syk, det vil være en økonomisk gevinst for arbeidsplassen og kanskje ta bort litt av det ubehaget du vil føle ved å måtte levere sykemelding så ofte.