Kan arbeidsgiver nekte meg sykepenger?

Spørsmål

jeg er fast ansatt i en bedrift å har vert det i 1 år.jeg lurer på om arbeidsgiver nekte å betale meg ut sykapenger når jeg har levert sykemelding?han sier att jeg ikke har rett på sykepenger fordi jeg ikkje ringte å sa til han att jeg var syk.stemmer dette?

Sykdommer: magesår
Medisiner: zantac

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Her skulle jeg gjerne hatt flere detaljer før jeg ga deg et sikkert svar.

Imidlertid er det slik at du ved fravær fra jobben SKAL melde fra umiddelbart, dvs samme dag som du er borte. Hvis du ikke gjør dette har du et ugyldig fravær fra jobben og arbeidsgiver kan da nekte å utbetale lønn, slikt fravær kan også i verste fall betraktes som et alvorlig avtalebrudd og det er opplagt at ved lengre fraværsperioder uten beskjed vil du stå i fare for å bli oppsagt.

Jeg kan ikke tenke meg mange situasjoner hvor du ikke vil ha anledning til å ringe arbeidsgiver å si du blir borte fra jobben, det måtte omtrent være at du var innesnødd på en hytte uten mobil/telefon eller lå skadet/bevisstløs uten evne til å gi beskjed.

Derfor har du kanskje en litt dårlig sak overfor arbeidsgiveren din. Du kan kanskje kontakte trygdekontoret ditt og spørre om din konkrete sak. Husk imidlertid på at et arbeidsforhold innebærer rettigheter og plikter fra begge parter.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn