Gynekomasti

Spørsmål

Hei! hvis man har gynekomasti og dette er veldig sjenerende, kan man få operasjon dekket av evt. trygdeverket? Hva koster en slik operasjon? Hvem skal man kontakte?
På forhånd takk!

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Operasjon av gynekomasti vil bli dekket av trygdeverket, dersom du blir operert på et offentlig sykehus.
Dersom du blir operert privat, vil det nok bli vanskelig eller evt umulig å få det dekket. Da kan du evt få fradrag i selvangivelsen for ekstra store kostnader til helsetjenester, forutsatt at du får attestasjon fra lege på dette.

Hvis jeg var deg, ville jeg be fastlegen om å bli henvist til en kirurgisk poliklinikk for en operasjonsvurdering. Dersom kirurgen på sykehuset etter å ha undersøkt og vurdert deg, finner ut at du kan opereres på det offentlige sykehuset, skal du selvfølgelig ikke betale noe, da man ikke betaler for noen som helst operasjoner på offentlige sykehus.

Når du spør om priser på operasjoner, så forstår jeg det slik at du tenker på å evt få det utført privat. Der er det varierende priser, og det er bare å ringe de forskjellige private klinikker, avhengig av hvor i landet du er eller ønsker å bli behandlet, og spørre om prisen. Mange har også nettsider med prislister. Start med å slå opp på Gule Sider på "leger" og "kirurgi".

Da jeg ikke vet hvor i landet du er, vil det bli noe for omfattende for meg her, å liste opp priser fra alle landets privatklinikker, håper på forståelse for det.

Men altså; start med å bli henvist til kirurg på offentlig sykehus, så får du sett om du får det dekket i sin helhet.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-