Rus og sex

Spørsmål

Jeg er en mann på 39 år som nå er ferdig i lantidsrusbehandling.Men det gjennstår et stort problem.Jeg har ikke hart sex uten påvirkning av rusmildler på over 20 år.Da hovedsaklig sentralstimulerdende midler som amfetamin,kokain og noe exstacy.Hvor kan jeg fortesette å jobbe videre med dette nå som jeg er ferdig i behandling.Alle følelesene av å gjøre alt på /nytt/. Og jeg er homofil.Håper du kan hjelpe meg videre med dette da dette er et stort problem for meg!

Mann, 39 år

Svar

Takk for brevet ditt. Så flott at du nå er ute av rusen og er klar for å ta fatt på livet uten rus. Hvis jeg forstår spørsmålet ditt riktig så spør du om hvor du kan henvende deg for å hjelp til seksualiteten din som rusfri. Det beste jeg kan si deg er å kontakte Institutt for sexologi og terapi i Oslo tlf. 22 33 51 90 og be om en behandler der etter at du snakker med sekretæren. Du kan jo da si at du har kontakt et meg. Men til det er det å si at det koster kr. 750,- pr. time der, så du må vurdere om du kan ta deg råd til det.
Ellers er det å slå opp på "sexologer" på gule sider og se om du finner en terapeut der du bor. Men desverre er det ikke mange i Norge som har speialkompetanse på dette.