Det vil mest sannsynlig gå bra med Antabus

Spørsmål

Kvinne 58 år, alkaholiker. Har vært på Vangseter i 2008. Er begynt og drikke litt igjen og det vil jeg slutte med (ca. 1/2 fl.vin og
to pils pr.dag) Har antabus fra før og er begynt og ta 2 tab. hver annen dag, men drikker fortsatt litt. Det jeg er livredd for er om at jeg kan få absinens med og slutte og drikke, bare ta antabus og la magen være nervøs over en tid? Jeg vil ikke drikke så vær snill og svare raskt på spørsmålet, bare antabus så går det bra?

Kvinne, 58 år

Svar

Hei, takk for ditt brev.

Det er flott at du ønsker å slutte igjen, hold motet oppe, og ikke gi opp! Ta bare Antabus og ikke drikke mer alkohol, for dette kan føre til en mer negativ reaksjon i kroppen enn abstinens, som medfører hodedpine, ansiktsrødme, angstreaksjoner, svimmelhet, økt blodtrykk, høyere puls, kvalme, oppkast og kvalme. I ekstreme tilfeller kan det også gi kollaps. Hovedproblemet med antabus er at folk ofte stopper å ta preparatet for å kunne drikke. Men du har stå-på-vilje!

Jeg tror ikke at abstinensreaksjonen vil være så uttalt etter 1/2 flaske vin og
to pils pr. dag. Litt abstinens må du nok regne med, men husk at dette er forbigående.

Hvis du ikke klarer å motstå dette press og Antabus har dårlig effekt må du søke hjelp. Unngå foreløpig steder og begivenheter der det drikkes.

Lykke til!