Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Zika-risiko? - 70796

Spørsmål

Hei
Jeg og min samboer har vært i california USA i sommer og kom hjem første uka i juli. Vi ønsker oss barn nå å har veldig lyst til å begynne prøvingen så fort som mulig, men er bekymret for zika virus infeksjon. Vi hadde begge litt feber/muskelsmerter i noen dager under ferien men så ikke en eneste mygg i løpet av turen. Min mann har tatt en zika antistoff test som vi venter på svaret på. Spørsmålet er om denne prøven nå viser seg å være negativ. Er det da trygt for oss å prøve? Har forstått det som at viruset kun kan leve i sæd, så hvis han ikke har det så har vell ikke jeg det heller? Har vært hjemme i Norge i over 3 mnd nå.

Svar

Hei
I utgangspunktet er risikoen for Zika nå mye lavere enn i fjor. I 2016 var det noen får tilfeller i USA, men ingen i California som ikke var smittet andre steder.

Folkehelseinstituttet sier at kvinner skal vente i 8 uker med å påbegynne graviditet etter opphold i Zika-område. Nå har du vært hjemme i tre måneder, og da trenger ikke du å være redd for å være smittebærer. Om mannen din tester negativt for Zika-antistoffer kan dere bare sette i gang.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Gunnar Hasle

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-