Zika-risiko? - 70796

Spørsmål

Hei
Jeg og min samboer har vært i california USA i sommer og kom hjem første uka i juli. Vi ønsker oss barn nå å har veldig lyst til å begynne prøvingen så fort som mulig, men er bekymret for zika virus infeksjon. Vi hadde begge litt feber/muskelsmerter i noen dager under ferien men så ikke en eneste mygg i løpet av turen. Min mann har tatt en zika antistoff test som vi venter på svaret på. Spørsmålet er om denne prøven nå viser seg å være negativ. Er det da trygt for oss å prøve? Har forstått det som at viruset kun kan leve i sæd, så hvis han ikke har det så har vell ikke jeg det heller? Har vært hjemme i Norge i over 3 mnd nå.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
I utgangspunktet er risikoen for Zika nå mye lavere enn i fjor. I 2016 var det noen får tilfeller i USA, men ingen i California som ikke var smittet andre steder.

Folkehelseinstituttet sier at kvinner skal vente i 8 uker med å påbegynne graviditet etter opphold i Zika-område. Nå har du vært hjemme i tre måneder, og da trenger ikke du å være redd for å være smittebærer. Om mannen din tester negativt for Zika-antistoffer kan dere bare sette i gang.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Gunnar Hasle

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn