Xenical og kostvaner

Spørsmål

Jeg tvangsspiser/overspiser i perioder. Dette gjelder spesielt sjokolade. Begynner å se lys i tunnellen, men lurer på om legemiddelet xenical kan være en hjelp til å etablere gode kostvaner? Jeg har gode kunnskaper om kosthold, det er i hodet feilen sitter.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Xenical er et medikament som reduserer opptaket av fett i tarmen. Dette kan føre til redusert vekt, men Xenical har ingen direkte effekte rpå det psykiske planet og vil ikke i seg selv gi deg annet syn på mat.

Når du bruker Xenical er det viktig at du holder deg til en fettfattig diett, ellers vil du få en plagsom fettdiare, siden fettet ikke suges opp men kommer ut igjen i avføringen. Det kan tenkes at dette vil tvinge en del til å legge om sine kostvaner og derfor indirekte påvirke kostholdsvaner.

Sjokolade inneholder jo mest karbohydrater og hvis det er sjokolade som er ditt "problem" så vil kanskje ikke Xenical hjelpe. Enkelte mener jo at mørk sjokolade ikke er så usunt og fetende som vi tidligere har trodd, så kanskje det er håp likevel? :-)

Hvis du mener at du er overvektig og ikke klarer å gå ned i vekt kan du snakke med legen din om eventuelle medisinske tiltak.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn