Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Xarelto og Volleyball

Spørsmål

Hei! Jeg fikk blodpropp i bekkenet etter graviditet i 2018. Blodproppen er enda ikke løst seg opp og kroppen har funnet sin egen buypass forbi, så foten fungerer greit under aktivitet/trening på flatmark. Har fortsatt litt gjennomstrømning i åren, så får ikke slutte på blodfortynnende med det første. Så det jeg lurte på var om du kunne svare meg på om jeg kan spille volleyball eller ikke? Eventuelt hvem som kan svare meg? Min overlege kjenner ikke nok til volleyball til å kunne vurdere om dette er en idrett jeg kunne bedrive når jeg går på xarelto. Finner ikke noe om det på internett.

Kvinne 30
Svar

Man deler sport inn i ikke-kontakt idrett som svømming og løping. Begrenset kontaktidrett er blant annet Volleyball. Kontaktidrett er for eksempel i fotball. Det man kaller "Kollisjons" idrett er blant annet er Ishockey og amerikansk fotball. Når man spiller Volleyball vil man kunne få harde slag eller slag mot hodet, og dermed vil man ha en økt risiko for alvorlig blødning. Det er derfor ikke anbefalt at man utsetter seg for slik idrett. Det finnes studier i forhold til Xarelto og idrett hos elite utøvere, hvor man nøye monitorer serum konsentrasjonen av Xarelto (Rivaroksaban) og hvor man har utøvd idrett, men dette fordrer et apparrat rundt deg som kan tolke svarene og gi adekvate råd. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-