Vrikket ankelen før jul

Spørsmål

Jeg bommet litt på en trapp før jul. Fikk høyre ankel under meg når jeg datt. Var til lege med ankelen 1 dag etterpå.
Satt med ispakning og hadde på støttebanbasje med en gang etterpå dette hadde skjedd.
Legen tok Rtg. Ingen brudd sa han. Ant kraftig vrikket. Sykemeldte meg i 1 uke. Ga meg resept på orudis gel. Jeg spurte litt om evt leddbåndet.. Men han sa at det gjøres ikke noe med det viss det hadde vært det..
Men nå etter å ha vært i hvile med foten i en uke( hvor jeg ikke gikk mye på foten). Men nå har jeg barna hele nyttårs helgen og må bevege meg mye. St og gå masse.. Jeg har så vondt i ankelen nå. Det er nesten verre nå enn etter at det hadde skjedd.. hva kan det skyldes??

Sykdommer: Lavt stoffskifte
Medisiner: Thyroxin

Kvinne, 33 år

Svar

Hei!

Selv om legen ikke så noe brudd har du jo vrikket ankelen kraftig, og i tillegg til å være forslått kan du godt ha strukket leddbånd rundt ankelleddet. Det er ikke uvanlig å ha hevelse og smerter i relativt lang tid etter et slikt traume.
Bedre blir det selvsagt ikke når du må bevege deg og belaste ankelen hele tiden. Du bør sitte med foten høyt når du kan det og når du beveger deg bør du ha på en elastisk støttebandasje. En slik bandasje får du på legekontoret eller apotek. Orudis gel er kanskje for svakt for det du opplever nå og du kan kjøpe Ibux tabletter 200 mg på apoteket og ta 2 stk 3 ganger daglig for å holde hevelse og smerter nede.

Hvis du føler at noe er veldig galt i ankelen din bør du kanskje snakke med legen din igjen, men hvis det ikke er brudd er det nok riktig at det ikke er så mye å gjøre med, og at tiden må gå sin gang.

God bedring og Godt nyttår!