Vondt i venstre arm

Spørsmål

Hei
Jeg er en dame på 25 år. Har kraftige smerter i venstre arm. Den føles tung og nummen.Fikk denne smerten etter å ha fått vondt i brystet. Dette føltes som om å få ett /knyttneveslag/, med ilinger fra dette stedet. Ut til ryggen og videre ut i venstre arm. Intense smerter når noen tok meg på et punkt på ryggen. Ingen smerter fra dette stedet nå. Har hatt vondt i armen i ca 3 timer nå. Har hatt noe hodepine i det siste. Har migrene, men vet ikke om dette var migrene eller noen annen form for hodepine. Føltes mer som om en /ballong som sprakk/ bak i hode.
Hva kan dette være? Bør jeg oppsøke legevakt?
Mvh Dame25Relevante sykdommer/medisiner: Bruker Maxalt for migrenen

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du er altså en ung dame som opplevde sterke smerter fra bryst, rygg og ut i venstre arm. Samtidig opplevde du intense smerter ved berøring av et punkt i ryggen. Dette dreier seg med stor sannsynlighet om muskulære smerter. Hele brystkassen er omgitt av muskler, også mellom ribbeina, og ved overbelastninger eller vridninger kan man pådra seg muskelstrekk som gir sterke smerter. Disse smertene har en tendens til å spre seg ut i skulder og arm langs musklene der.Dersom du er engstelig for alvorlig sykdom som hjerteinfarkt ol., er dette nærmest utelukket i din aldersgruppe.

Dette dreier seg mest sannsynlig om en ufarlig plage, men opplever du tilleggsplager som hjertebank, tungpust etc kan det være greit med en legesjekk. Dersom smertene ikke avtar etterhvert bør du også få en lege til å se på det.

Håper svaret var til hjelp, lykke til!