Vondt i underlivet

Spørsmål

hei...

For ca 3-4 mnd siden begynte jeg å kjenne smertetendenser i underlivet, nærmere bestemt virker det å ligge i området mellom penisroten og anus(nærmere penisrot enn anus). Smerten fremstår som stikkende ilinger som kan være korte i tid og milde i smerte(5min-1time) men også forholdsvis langvarige og intense (som 6-7 timer). hyppigheten av disse smertene har vært forskjellig og har variert fra flere ganger om dagen og uka til å ikke kjennes på flere uker. når jeg kjenner ilingene blir det verre dersom jeg har luft i magen da dette virker å trykke på smertesentret og gjør det vondere dersom jeg prøver å holde igjen. likeså blir det også vondere dersom jeg presser litt for å slippe luft(virker å trykke på smertesentret) Må jeg holde igjen urin virker dette også å påvirke smertesentret. Jeg har sjekket faktorer som testiklene(intet avvik i størrelse), avføring(ikke blod,slimete mm), urin(noe grumsete) uten at jeg har funnet noen spesielle indikasjoner på at noe er galt. Ved smerter kan det tidvis være så vondt at jeg må være forsiktig med å reise og sette meg ned i stolen for fort mm for å begrense smerten..!
hva i all verden kan dette være??

Min bekymring er at dette i verste fall kan være en slags kreftsykdom da dette er utbredt i familien men jeg har også tenkt at det kan være en kjønnsykdom av noe slag...hva mener du?
Noen tester/prøver jeg bør ta?

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg tenker i retning av prostatitt, som er en betennelse i prostatakjertelen.
Jeg har med dette absolutt ikke stilt denne diagnosen for deg, men jeg ville som lege tenkt i disse retninger om du kom til meg med disse symptomene.
Dette bør du gå til din lege med for å få undersøkt.

Du sier også at din urin er grumsete. Det skal den ikke være, så dette er også et tegn på at du bør gå til lege.

Legen vil undersøke deg med bl.a. urinprøver og blodprøver, så ta med morgenurinen på et rent glass.
Det vil også være smart å bli sjekket for klamydia, selv om dine symptomer ikke er helt typisk, så er du i "risikoalder" og dette er jo en særdeles vanlig sykdom, så be legen din sjekke dette også. Det gjør man med urinprøven.

Du nevner kreft. Det er ikke noe ved symptomene dine som gir spesielt mistanke om kreft, men la ikke dette være en grunn til å ikke oppsøke lege for å få diagnostisert tilstanden og å få korrekt behandling.

Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-