Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Vondt i skuldre og arm

Spørsmål

Hei! Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer. Mest høyre side. Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk. Smertene er nesten verst om nettene, hvis jeg sovner med armene over hodet f.eks. Da må jeg "lirke" de ned igjen. Dette er veldig smertefullt. Tenker kanskje nerver i klem evt dårlig blodsirkulasjon? Har også slitt med vond nakke. Tatt MR av nakke og høyre skulder, som viste noe normal "slitasje" i nakken( etter alder), og normal skulder. Spurte legen om ikke skulle ta bilde av armen også, men hun mente det var unødvendig, da smertene der mest sannsynlig kom fra nakken/skulderen. Kan nevne at jeg har jobbet mange år i barnehage, og hatt mange tunge løft. Så antar at det er sammenheng her. Men i de siste ukene synes jeg at jeg kjenner noe i armen og skulderen oftere gjennom dagen enn før, mye murring. Kan det være nervesmerter, og hva vil det si? Strekker seg til langt ned på armen, rundt albuen og litt bekymret om det kan være noe mer alvorlig? Tenker svulst, noe med skjelettet el. Tatt flere blodprøver i løpet av våren, blodplater, stoffskifte mm. Alt normalt, bortsett fra veldig lave D-vitamin lager. Leste et sted at man var særlig utsatt for nettopp smerter i muskler og ledd som følge av det. Kan det hende at det har hatt innvirkning også? Og at det vanskelig å rette opp igjen? Allmenntilstanden er bra. Ikke gått ned i vekt. Noe trøtt på dagen pga vekslende søvnkvalitet. Må ta smertestillende for ikke kjenne noe på natten, (paracet, ibux).Kan det være betennelse, når ikke er rødt/hovent? Det har det aldri vært. Og kan det tenkes at smertene har noe med hjertet å gjøre? Brystkreft? Ikke andre symptom på at det skulle være noe i brystet. Mange spørsmål her, men håper på å bli litt beroliget:) Hvis det hadde vært kreft, kan det utvikle seg så sakte? Tenker hatt det så lenge.Og hadde allmenntilstanden vært mer påvirket? På forhånd takk for svar!

Svar

Hei.

Du har en lang rekke med hypoteser og forslag til mulige diagnoser og forklaringer:

Dårlig blodsirkulasjon, nerver i klem, nervesmerter
Noe mer alvorlig? Svulst?
D-vitaminmangel
Betennelse
Hjertet
Brystkreft

Jeg kan ikke si noe sikkert uten å undersøke deg, naturligvis, men ut fra den informasjonen du kommer med her, inklusiv tilnærmet normale MR-bilder, så er det svært vanskelig å tenke at dette kan skyldes noe annet enn muskulære forhold. Vi tenker altså i gaten muskel-/senebetennelser.

Det kan ikke skyldes d-vitaminmangel, hjertet eller brystkreft, og de andre tilstandene du nevner er også henimot utelukket.

Oppsøk din lege en gang til for å bli undersøkt mhp om dette er muskelsmerter. Spør direkte om det. En slik diagnose stilles ved at andre årsaker utelukkes (hvilket i stor grad er gjort allerede, både ut fra symptombeskrivelsen din, sykehistorien og MR-bildene) og ved at legen gjør diverse tester på deg, trykker på muskler og sener m.v.

Jeg er tilnærmet sikker på at det har muskulære årsaker, dvs at det er en ufarlig type vondt, som vil kunne behandles med fysioterapi, øvelser, smertestillende medisiner.

Muskel-/senebetennelser vil ikke gi rødhet og hevelse vanligvis, slik du spør om, så det at det ikke er rødt og hovent, utelukker slett ikke denne diagnosen.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-