Vondt i mage og rygg

Spørsmål

Jeg har vondt i ryggen og på høyre side i magen. Trykker jeg på magen like under hoftebeinet, gjør det vodt og jeg kjenner det også i ryggen. Nederst i ryggen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke eksakt hva du ønsker spørsmål om. Du har skrevet 2-3 stikkordspregede setninger om hva du kjenner fra magen. Jeg vet ikke noe om hvor lenge det har vart, om helsen din forøvrig, om du har noen andre sykdommer eller symptomer, om du føler deg syk eller frisk, om du har vært til lege for dette eller ikke, så alt i alt blir det nokså vrient å skulle kommentere dette annet enn i helt generelle vendinger.

Det kan skyldes "alt eller ingenting". Hvis du f.eks. har kjent det i svært kort tid, og er ellers frisk, og ikke har forandringer i avføringen, du har stabil kroppsvekt og føler deg frisk, så kan det være helt tilfeldig og forbigående og ingen grunn til å foreta seg noe, men kun se det an.
Men hvis du har hatt ufrivillig vekttap, føler deg syk, slapp og ute av form, har hatt endringer i avføringsmønsteret e.l., så kan det være tegn på alvorlig sykdom, og da har vi en situasjon som tilsier et legebesøk, for å få undersøkt hva det kan skyldes og om det har noe med sykdom å gjøre.

Det kan også ha gynekologiske årsaker, det kan være muskulært, som ryggsmerter oftest, og det kan har med nyrer og urinveier å gjøre.

Som du ser, blir det kun helt generelle betraktninger jeg kan gi deg her, siden her dessverre var så altfor lite informasjon til å kunne si noe konkret.

Rådet blir nok å gå til lege om det ikke gir seg, eller om du føler deg syk i tillegg e.l.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-