Vondt i lår og rygg - del 2

Spørsmål

Til Dr Roar Pedersen

ref: ditt svar om "vondt i lår og rygg"

Takk for svaret. Det var synd at noe av min beskrivelse var falt ut/slettet, og for helhetens skyld, la meg gi noe mer opplysninger:
1) jeg er ikke operert 4 ganger i hjertet, men en gang og fikk da 4 bypass. Er dette det samme?

2) Jeg er røntenfotografert med kontrastvæske i bena, men disse var blitt bedre og utblokking ble derfor droppet. Det ble funnet litt innsnevring i lysken og litt i ventre ankel, men ikke så mye at det skulle gi mine reaksjoner. Jeg har også "vært inne i trommel" for ryggen da det ble stilt spørsmål om ryggmargen, men det ga heller ingen spesielle funn.

Som du ser over, så har jeg vel egentlig vært gjennom alt det du antyder i ditt forrige svar, og det er derfor jeg personlig tror medisinene spiller meg et puss.

Mann, 57 år

Svar

Hei igjen!

Det er fint at du kommer med tilleggsopplysninger.
Jeg forstår deg nå slik at du er operert en gang men likevel skiftet fire årer, så det tyder jo fortsatt på at du har en generell tendens til å få trange årer.

Det er bra du er utredet grundig - og at mine anbefalinger allerede er utført, det tyder på at legen din har hatt noen av de samme tankene som meg.

Du sier likevel at det var et trangt parti i lysken, og det er riktignok slik at hvis man bruker betablokkere kan slike forsnevringer funksjonelt "bli trangere" - altså at det trange partiet og betablokkeren (Selo-Zok) virker sammen slik at det gir dårlig blodforsyning til beinet. Kanskje det trange partiet er åpent nok når du er i hvile og ikke bruker medisiner, men blir for trangt når blodtrykket blir lavere på grunn av medisinen?

Det er absolutt en mulighet! Jeg synes du skal diskutere dette med legen din og at dere sammen vurderer om du kan kutte ut medisinen. Hvis dette hjelper må vi bare gratulere deg med at du har stilt diagnosen på deg selv! :-)

Ved all medisinbruk må man vurdere fordeler og ulemper opp mot hverandre, og fordelene skal jo være større enn ulempene.